Yoast SEO, sökmotoroptimering för WordPress

Yoast börjar din sökmotoroptimering i WordPress

För att enkelt ta kontroll över sökmotoroptimering (SEO) i WordPress, är tillägget Yoast SEO i det närmaste nödvändigt. Visst finns det fler alternativ. All in One SEO Pack har jag också använt men Yoast är bättre och har bättre användarvänlighet.

Yoast SEO, ett tillägg för WordPress, finns i en gratisversion samt en betalversion som ger dig fler funktioner. De flesta användare klarar sig emellertid långt med gratisversionen. Annars kan du givetvis uppgradera när du känner för det.

Det som gör Yoast så bra är att det användarvänligheten och guiderna. Du märker främst av Yoast när du skriver och redigerar artiklar. Under editorn finns ett område där du hittar verktyget. Här kan du läsa massor av konkreta tips om hur du kan göra din artikel mer sökmotorvänlig.

Yoast sökmotoroptimerar enskilda webbsidor

Dessa tips är helt dynamiska och förändras allt eftersom du rättar till saker. Skulle Yoast till exempel ge dig varningar för att du inte använt några mellanrubriker, försvinner varningen så fort du har lagt till rubrikerna. Och det finns en väldigt massa detaljer som tillägget tittar på för att sökmotoroptimera din bloggpost.

Några av de viktigaste sakerna är att du i rutan för Yoast ser till att fylla i meta-beskrivningen för din artikel (det är den text som kommer att visas i Google när din sida dyker upp i sökträffar) samt att ange vilket sökord som din bloggpost ska ha.

Yoast SEO, sökmotoroptimering för WordPress
Med tillägget Yoast SEO tar du kontroll över sökmotoroptimering av bloggposter i WordPress.

När det gäller sökordet så kan du bara ha ett sådant i gratisversionen. Vill du kunna fylla i fler sökord som din optimering ska göras omkring, behöver du uppgradera din installation.

Efter att ha fyllt i meta-beskrivning och sökord, är det bara att checka av de olika varningarna som garanterat kommer att presenteras. Allt eftersom du fixar dem, försvinner de från listan. Till slut har du förhoppningsvis bara har en massa grönmarkerade godkännanden. Det här är i princip omöjligt att lyckas med på varje post, men ha det som ditt mål.

Varför sökmotoroptimera på din sajt?

Syftet med att sökmotoroptimering dina bloggposter, är att Google och andra sökmotorer enklare ska kunna identifiera innehållet. Ju bättre sökmotorerna vet va dina sidor handlar om, desto bättre positionerar du dig på relevanta sökord. Och det är här du vill synas.

Att hamna högt upp på populära sökord är meningslöst, om de här besökarna inte ger dig något mer än högre räkningar för bandbredd hos ditt webbhotell… Det är betydligt bättre att få tio riktigt relevanta besökare som kommer köpa något du säljer – må vara produkter eller tjänster, eller annonsvisningar – än hundra personer som är ointresserade av all du har att erbjuda.

Använder du WordPress för att driva en sajt, installera tillägget Yoast och titta på det. Det kommer att vara till stor hjälp för att sökmotoroptimera din sajt och dina enskilda webbsidor.

Här kan du läsa 7 smarta tips för att få fler besökare till din blogg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − tio =