Paletton

Paletton: Skapa snygga färgscheman för din sajt

Med WordPress och ett färdigt tema behöver du inte kunna varken HTML, CSS eller generella kunskaper inom webbdesign för att skapa snygga sajter. Som regel finns det dock rätt många sajter som använder samma WordPress-tema. För att sticka ut ur mängden finns det ett enkelt knep: ändra färgerna.

Alla hyfsat professionella teman, oavsett om det är gratis eller köpta, ger dig möjlighet att enkelt göra personliga ändringar. Du kan bestämma hur sidhuvudet ska se ut på sajten, vilka widgets som ska vara aktiva – eller som sagt, justera färgerna.

När det kommer till färger är det inte bara att ändra hur som helst. Du kan göra det enkelt för dig och bara använda svart, vitt och grått tillsammans med en så kallad accent-färg. Tyvärr tenderar det att bli rätt tråkigt med bara en riktig färg.

Paletton
Paletton är en webbapplikation för att generera färgscheman som fungerar ihop.

Det svåra är att hitta färger som fungerar ihop. I alla fall om du försöker göra det för egen hand. Tack och lov finns det lösningar för att sköta det här automatiskt. Med hjälp av ett verktyg som Paletton kan du snabbt skapa en hel palett av färger som fungerar ihop, genom att utgå från en favoritfärg.

Du behöver bara välja en enda färg, och sedan räknar verktyget ut en rad olika färgalternativ som alla fungerar ihop. Paletton är en av många olika tjänster som hjälper dig med just detta. Jag har personligt använt verktyget för att plocka fram färgpaletter för flera sajter jag har.

Besök: Paletton

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 − tio =